
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Εγώ την κάνω τις μέρες ανάμεσα στις γιορτές, οπότε και μέσα στο ταψί προσθέτω ό,τι έχει απομείνει από ένα ψητό χοιρινό, τη γαλοπούλα, το κοτόπουλο, τον κιμά ή και το κατσικάκι, ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε μπουκίτσες.
Υλικά
- 11/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία μπέικον σε φετάκια
- 4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
- 1 συσκευασία Havarti
- 1 φλ. φέτα σπασμένη
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 3 αβγά
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό ή δυό-τρία κλωναράκια φρέσκο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες χωρίς το φλούδι τους, ολόκληρες, σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Όσο βράζουν, σε ένα αντικολλητικό, μικρό τηγάνι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, σκέτο, το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει.
- Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια αλατισμένα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Με τον αβγοδάρτη τις πιέζουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς.
- Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το Havarti κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή - www.pirouni.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου