menu22

Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και καραμελωμένο προσούτο

Μοναδική βελουτέ κολοκύθας που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Πέτρος Συρίγος
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά 

  • 2 κιλά κολοκύθα (καθαρισμένη)
  • 1 μικρό φινόκιο
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 καρότο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 κλωνάρι σελέρι μικρό
  • ½ πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 25 - 30 γρ. τζίντζερ
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 1 λίτρο νερό
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 8 φέτες προσούτο
  • 2 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε καθαρίζοντας την κολοκύθα, κόβοντας την σε μικρά κομμάτια.
  • Συνεχίζουμε με το κόψιμο των υπόλοιπων λαχανικών σε μικρότερα κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο και το ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και τα βράζουμε για 30 περίπου λεπτά περίπου.
  • Το αποσύρουμε απ' τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλατκος και την παρμεζάνα.
  • Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ (ή σε ένα μούλτι) χτυπάμε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ώστε να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
  • Στο μεταξύ ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό, αλάτι ή πιπέρι.
  • Για το προσούτο στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου μας και τοποθετούμε τις φέτες, ενώ έχουμε φροντίσει να τις αλήψουμε με ζάχαρη και από τις δυο πλευρές.
  • Τέλος, ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή - petros-syrigos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου