ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά μήλα με κρέμα μπισκότο

Ένα μοναδικό γλύκισμα στο τραπέζι σας.








Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη,


Υλικά

Για τα μήλα
  • 12 κόκκινα μήλα
  • 1 κουτ. σούπας γαρίφαλα, σε καρφάκια
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 λοβό βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μικρό μαχαιράκι και ξύνουμε τα σποράκια του)
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη Fytro
  • 400 ml μπράντι
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για την κρέμα μπισκότο

  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο, Γιώτης
  • 350 ml γάλα

Για τη διακόσμηση

  • 1 φάκελο τριμμένο μπισκότο, Γιώτης 


Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και στη συνέχεια αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι, το οποίο βυθίζουμε στο κέντρο του κάθε μήλου, από το κοτσάνι και το περιστρέφουμε μερικές φορές.
  • Καρφώνουμε σε κάθε μήλο 2-3 γαρίφαλα και τα τοποθετούμε σε μια σοτέζα το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε τα ξυλάκια και την σκόνη κανέλας, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας, την ζάχαρη και το μπράντι. Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη του υγρού να φτάσει μέχρι τη μέση των μήλων.
  • Ζεσταίνουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση. Δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την σοτέζα για περίπου 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ το άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο με το γάλα.
  • Γεμίζουμε τα μήλα με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι της κατσαρόλας.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου