menu22

Αβγά στο φούρνο με πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα και ελιές

Μία μοναδική συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στο τραπέζι σας.






 


Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 100 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 75 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 4 μεσαία αβγά
  • φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας και το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • Χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα και στη συνέχεια σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αβγά στις τρύπες.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αβγά , αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός.
  • Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου