menu22

Μακαρόνια με κιμά

Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί πριν βάλετε τη σάλτσα. Οταν τη ρίξετε πάνω στο τυρί αυτό θα λιώσει και θα ενωθεί με τη σάλτσα σε μια κρέμα πλούσια και πυκνή!




Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας ή 5-6 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά, κιλότο ή τρανς
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 2 – 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό)
  • φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι), για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, ακολουθώντας το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζω (κρατάω κατά μέρος το ζωμό) και τα διατηρώ ζεστά.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και τη σάλτσα ή τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύω καλά. Μαγειρεύω για 5 λεπτά και αφήνω κατά μέρος.
  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζω τον κιμά, σκέτο, για 7 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει σπυρωτός και να μοσχομυρίσει. 
  • Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το μείγμα ντομάτας, το μπαχάρι, τη δάφνη, την κανέλα και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετά ζουμερή, μπορώ να προσθέσω 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τη σάλτσα για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά της και να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Μοιράζω τα σπαγγέτι σε βαθιά πιάτα, περιχύνω με μπόλικη σάλτσα και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή καφαλοτύρι. Σερβίρω αμέσως.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου