ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με τόνο κονσέρβας και λιαστές ντομάτες

 Αντί για κλασικό τόνο κονσέρβας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο από γυάλινο βαζάκι, σε νερό, καλά στραγγισμένο. Είναι νοστιμότερος και καλύτερης ποιότητας, αρκεί να αποφύγουμε τον κοκκινόπτερο, καθώς πρόκειται για είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι (Νο 6)
  • 600 γρ. τόνος κονσέρβας (ή από βαζάκι), σε νερό, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος με το πιρούνι
  • 50 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς τα κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 2 – 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι (ή παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα), τριμμένο
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, σφικτοβρασμένα (υπολογίζουμε 8 – 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
  • Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω τον κομματιασμένο τόνο, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Αδειάζω και σκουπίζω καλά την κατσαρόλα στην οποία έβρασα τα ζυμαρικά. Ρίχνω εκεί το μείγμα τόνου, καθώς και το τριμμένο τυρί. Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύω πολύ καλά, με δύο πιρούνες, ώστε να μην κομματιάσω περισσότερο τον τόνο.
  • Ξεφλουδίζω τα αυγά, τα κόβω στα τέσσερα και βάζω από 4 κομμάτια σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου