ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με λουκάνικο Ευρυτανίας, μανιτάρια και δυόσμο

Μια γρήγορη μακαρονάδα με ένα γευστικότατο λουκάνικο Ευρυτανίας το οποίο επειδή περιέχει πράσο συμπληρώνει την απουσία του κρεμμυδιού από αυτή τη συνταγή.




Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λουκάνικο Ευρυτανίας, κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο σκαφάκι (περίπου 500 γρ.) φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας (λευκά στρογγυλά, καφετί στρογγυλά, πορτομπέλο κ.ά.), ολόκληρα τα μικρά, κομμένα στη μέση τα μεγάλα και σε τέταρτα τα πορτομπέλο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες στο λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Κρατάω 2 φλυτζάνια από το νερό του και στραγγίζω τα σπαγγέτι.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν, να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. 
  • Προσθέτω τα λουκάνικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτω τα στραγγισμένα σπαγγέτι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των σπαγγέτι. 
  • Ανακατεύω απαλά μέχρι να καλύψω όλα τα σπαγγέτι με το γιαούρτι και τη μουστάρδα και «μπερδευτούν» με τα άλλα υλικά.
  • Πασπαλίζω με το δυόσμο και σερβίρω.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου