menu22

Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών

Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο, σε ένα επίσημο μενού για χορτοφάγους, μιας και τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να νοστιμίσουμε το μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού με κάρι ή σαφράν.



Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 35΄- 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη,


Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 300 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρότους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα, ανακατεμένo με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί για μακαρόνια, της αρεσκείας μας (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κ.ά.)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και κρατάω κατά μέρος 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
  • Καθαρίζω τα μανιτάρια με ένα καθαρό, νοτισμένο πανάκι. Κόβω τα μεγάλα άσπρα μανιτάρια στη μέση και τα πλευρότους σε μέτρια κομμάτια.
  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα μανιτάρια (λευκά και πλευρότους ανακατεμένα) μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αρωματίζω με το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Προσθέτω το μαϊντανό και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, μαζί με το νερό τους που κράτησα κατά μέρος. Ρίχνω το μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού, βάζω ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύω για άλλα 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου