¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 μπούτια, ολόκληρα
- 1/2 λεμόνι
- 8 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες
- 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το άλειμμα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη
- 1 κουτ. σούπας μέλι
Διαδικασία
- Τρίβουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και τρίβουμε καλά το κοτόπουλο και κάτω από την πέτσα (όσο μπορούμε).
- Απλώνουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και βάζουμε ανάμεσα τα σκόρδα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Σερβίρουμε με πουρέ μελιτζάνας ή αλμυρίκια και λευκό ρύζι.
Στο ποτήρι μας ένα Αγιωργίτικο φυσικά!
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου