¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Λευτέρης Αντιβάχης
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Με ντόπια πεντανόστιμα κατσικάκια κάνουν οι Κιμωλιάτες αυτό το κλασικό κοκκινιστό, που τρώγεται είτε με αμπελοφάσουλα είτε με χειροποίητα ζυμαρικά, τα κουλουρίδια, ανάλογα με την εποχή.
Ο καλός μάγειρας Λευτέρης Αντιβάχης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Αυλή του Σάμπλου», μας ετοίμασε με αμπελοφάσουλα που τώρα είναι στα καλύτερά τους.
Ο καλός μάγειρας Λευτέρης Αντιβάχης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Αυλή του Σάμπλου», μας ετοίμασε με αμπελοφάσουλα που τώρα είναι στα καλύτερά τους.
Υλικά
- 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 200 ml κόκκινο κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου