menu22

Κοτόπουλο με κρούστα από μαγιονέζα και παρμεζάνα

Λαχταριστή πρόταση για το μεσημεριανό σας τραπέζι.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
Για το κοτόπουλο
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς δέρμα
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 220 γρ. μαγιονέζα
  • 5 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

Για τη σαλάτα ντομάτας
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 80 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 3 γρ. βασιλικό, chiffonade
  • αλάτι

Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο.
  • Τοποθετήστε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και αλείψτε τα με το μίγμα της μαγιονέζας.
  • Ψήστε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

Για τη σαλάτα ντομάτας
  • Αλατίστε και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
  • Τοποθετήστε τη σάλτσα ντομάτας για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου