ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστές πιπεριές με λουκάνικο και σπανάκι

Μία φανταστική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
  • 100γρ baby σπανάκι
  • 2 φέτες λευκό ψωμί για τόστ, θρυμματισμένο
  • ¼ φλ. γάλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο
  • 450 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Καρδίτσας, τεμαχισμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 8 μικρές κίτρινες ή πράσινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια
  • ¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ. ζωμός κότας


Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί.
  • Στραγγίζουμε το σπανάκι , το ζουλάμε με τα χέρια για να αποβάλει τα υγρά του, το τεμαχίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το τηγάνι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψωμί, το γάλα, το αβγό, την παρμεζάνα και ζυμώνουμε .
  • Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το λουκάνικο Καρδίτσας και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το ζύμωμα, να ενωθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στις πιπεριές με υγρά χέρια.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή, προσθέτουμε τις πιπεριές με τη γέμιση προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Γυρίζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμη, μέχρι το δέρμα τους να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό κότας, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να μαγειρευτεί και οι πιπεριές να μαλακώσουν.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου