menu22

Ελαιόλαδο αρωματικό


Πως να φτιάξουμε εύκολα το δικό μας αρωματισμένο λάδι με σκόρδο και δεντρολίβανο.








Συνταγή : Cookbox.gr
Απαιτούμενος Χρόνος : 20΄
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬



Υλικά
  • 2000 ml. ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδου
  • 4 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο (σε τουλπάνι)

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο ώστε να σκεπάζει τις σκελίδες του σκόρδου και το δεντρολίβανο.
  • Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματα τους.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει καλά.
  • Προσθέτουμε το αρωματισμένο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να μείνει για 3 μέρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  • Μπορούμε να το διατηρήσουμε για 12 μήνες.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου