menu22

Ζυμαρικά Fettuccine με μανιτάρια, αρακά και σάλτσα αλφρέντο

Λαχταριστή πρόταση για τους λάτρεις των ζυμαρικών.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬


Υλικά
Για τη μακαρονάδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 450γρ μανιτάρια, σε φέτες
  • 450γρ ζυμαρικά φετουτσίνι
  • 1 φλ κατεψυγμένος αρακάς (δεν χρειάζεται να ξεπαγώσουμε)
  • 1 φλ ζωμός κοτόπουλο

Για τη σάλτσα αλφρέντο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 3 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 φλ κρέμα γάλακτος, βαριά


Εκτέλεση
Για τη μακαρονάδα
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το φασκόμηλο και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Μεταφέρουμε το φασκόμηλο σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε ελαφρά.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον αρακά και το ζωμό κότας.
  • Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και ανακινώντας το τηγάνι για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Για τη σάλτσα αλφρέντο
  • Ρίχνουμε το σκόρδο στο τηγάνι και ανακινούμε.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.
  • Αφού ανακατέψουμε να πάνε παντού τα υλικά, καλύπτουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε με το καπάκι για 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Γαρνίρουμε με φύλλο φασκόμηλου στην κορυφή κάθε πιάτου και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου