menu22

Παστάκια μιλφέιγ βανίλιας

Λαχταριστά παστακια για μικρούς και μεγάλους.







Συνταγή : Γιάννης Αποστολάκης
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά
  • 2 φύλλα ζύμη σφολιάτας
  • 500 ml γάλα (και ακόμα 60 ml για το γλάσο)
  • 420 γρ. ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκοι
  • 60 γρ. κορν φλαόυρ
  • 80 γρ. βούτυρο (και ακόμα 20 γρ. για το γλάσο)
  • 200 γρ. σαντιγί 
  • 2 σφηνάκια λικέρ grand marnier
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κερασάκια γλασέ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
  • Στρώνετε τα φύλλα σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα, κάνετε αρκετές τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 200° C μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
  • Βάζετε 500 ml γάλα, 60 γρ. ζάχαρη και τη βανίλια μέσα σε κατσαρόλα και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  • Ρίχνετε σε μπολ το αυγό και τους κρόκους και ανακατεύετε καλά με το σύρμα. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη (360 γρ.) μέσα στα αυγά. Ρίχνετε το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένα μέσα στο μείγμα αυγών - ζάχαρης ανακατεύοντας καλά.
  • Παίρνετε λίγο από το μείγμα με το γάλα (αφού πάρει βράση) και το ρίχνετε μέσα στο μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το χυλό που μόλις φτιάξατε μέσα στο γάλα ενώ πρώτα έχετε χαμηλώσει τη φωτιά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε πολύ δυνατά για περίπου 4’, μέχρι η κρέμα να δέσει, ενώ ρίχνετε τα 80 γρ. βούτυρο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτετε τη σαντιγί και το ποτό.

Για το γλάσο
  • Σε ένα μπολ προσθέτετε την άχνη ζάχαρη μαζί με τα υπόλοιπα 20 γρ. λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα 60 γρ. γάλα και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.

Για τη σύνθεση
  • Απλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να ξεφουσκώσει και κόβετε με μικρά τσέρκια κομμάτια σφολιάτας. Στο ίδιο τσέρκι τοποθετείτε στη βάση ένα κομμάτι σφολιάτας, γεμίζετε με κρέμα και καπακώνετε με άλλο κομμάτι σφολιάτας. Τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Ξεφορμάρετε τα παστάκια, τα βάζετε πάνω σε μια σχάρα και ρίχνετε το γλάσο προσεχτικά, ώστε να πιάσει σε όλη την επιφάνεια του μιλφέιγ. Στολίζετε με κερασάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει αρκετά το γλάσο.

Πηγή -  www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου