Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 3 ώρες, μαγείρεμα 15΄+20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. κιμά πρόβειο
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φλιτζάνια ψωμί μπαγιάτικο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 3 κρεμμύδια στον τρίφτη
- 3 κουτ. σούπας νερό
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι καυτερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ζυμώνουμε καλά το ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο) με τον κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, τα κρεμμύδια, νερό, αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδοψηθούν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κονκασέ και όλα τα μπαχαρικά.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με την καυτερή σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου