menu22

Ντομάτες γεμιστές με μανεστράκι, αμύγδαλα και δυόσμο

Ανάλαφρο φαγητό με τη φρεσκάδα της ντομάτας, το χορταστικό μανεστράκι και το άρωμα του δυόσμου. Η φέτα είναι προαιρετική για όσους θέλουν να δώσουν έξτρα γεύση.




Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας :


Υλικά
  • 8 μέτρια ντομάτες, πλυμμένες
  • 200 γρ. μανεστράκι Ζυμαρικά Ψαχνών
  • 600 ml ζωμό κότας ή λαχανικών, καυτό
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τις ντομάτες από το πάνω μέρος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρώ όση περισσότερη από τη σάρκα μπορώ και την κρατάω σε ένα μπολ.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνω το μανεστράκι και σοτάρω για 2 λεπτά. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ζωμό, μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο.
  • Μόλις τελειώσω με τη διαδικασία, αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνω τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθετώ τις ντομάτες σε σειρά. Γεμίζω τις ντομάτες με το μίγμα του τηγανιού μέχρι επάνω (να δημιουργηθεί λοφάκι από το μείγμα).
  • Λιώνω τη σάρκα από τις ντομάτες που έχω κρατήσει στο μπολ και τη ρίχνω στο ταψί.
  • Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω τα γεμιστά από το φούρνο και μοιράζω τη φέτα. Σερβίρω αμέσως.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου