ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με πέστο άνηθου και σολομό κονσέρβας

Μία λαχταριστή πρόταση για τους λάτρεις των ζυμαρικών.







Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬



Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 2 κονσέρβες σολομός σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο άνηθου

  • 1 μεγάλο ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και χονδροκοπανισμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πεκορίνο (ή παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα), τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
Για το πέστο
  • Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ, μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.

Για τη σαλάτα

  • Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζω και τα περιχύνω με άφθονο καυτό νερό (όχι με αυτό που τα έβρασα).
  • Τα μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου και ανακατεύω πολύ καλά και προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκορπίζω από πάνω τον κομματιασμένο σολομό και σερβίρω αμέσως.

Συμβουλή

  • Για να μην λασπώσουν τα σπαγγέτι αλλά και να μην κρυώσουν, φροντίζω να έχω βράσει 1 – 2 λίτρα νερό και με αυτό τα ξεβγάζω όταν τα στραγγίξω. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε όμως το νερό που έβρασαν γιατί περιέχει το άμυλο των μακαρονιών και θα τα λασπώσει.

Πηγή - dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου