
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 1 πίτσα 36 - 38 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20', Ψήσιμο 10΄- 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- ζύμη
- 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
- 100 γρ. σαλάμι Λευκάδας σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
- Απλώνουμε στη ζύμη 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε στους 220° C για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
- Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το σαλάμι Λευκάδας και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.
Στο ποτήρι μας
- ένα ροζέ από Αυγουστιάτη από τη γειτονική Ζάκυνθο.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου