menu22

Mπαρμπούνια σαβόρο

Τρέξτε στον ιχθυοπώλη σας και προμηθευτείτε φρέσκα μπαρμπούνια για αυτή τη συνταγή. Τηγανίζουμε τα ψάρια και σερβίρουμε με σάλτσα από σκόρδο, κρεμμύδι, δάφνη και δεντρολίβανο.




Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας  
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά 

  • 1 κιλό μπαρμπούνια, καθαρισμένα
  • 300 ml λάδι
  • 150 ml ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • τα «φύλλα» από 1 μικρό κλαράκι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο πολύ καλά, μέχρι να γίνει σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια (δεν χρειάζεται να τα αλευρώσουμε), μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε (προσεκτικά για να μη διαλυθούν) σε ένα σκεύος με καπάκι και κρατάμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 - 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα να καβουρδιστεί ελαφρώς και στη συνέχεια το ξίδι και τη ζάχαρη μαζί με αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  • Περιχύνουμε τα τηγανισμένα ψάρια, έτσι ώστε η σάλτσα να τα σκεπάζει. Τρώγονται κρύα. Διατηρούνται περίπου 4 ημέρες, εντός ψυγείου.

Στο ποτήρι μας 

  • μια Ρετσίνα ή μια δυναμική Σαντορίνη. 

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου