
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό μπαρμπούνια, καθαρισμένα
- 300 ml λάδι
- 150 ml ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 2 φύλλα δάφνης
- τα «φύλλα» από 1 μικρό κλαράκι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο πολύ καλά, μέχρι να γίνει σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια (δεν χρειάζεται να τα αλευρώσουμε), μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε (προσεκτικά για να μη διαλυθούν) σε ένα σκεύος με καπάκι και κρατάμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 - 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα να καβουρδιστεί ελαφρώς και στη συνέχεια το ξίδι και τη ζάχαρη μαζί με αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Περιχύνουμε τα τηγανισμένα ψάρια, έτσι ώστε η σάλτσα να τα σκεπάζει. Τρώγονται κρύα. Διατηρούνται περίπου 4 ημέρες, εντός ψυγείου.
Στο ποτήρι μας
- μια Ρετσίνα ή μια δυναμική Σαντορίνη.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου