Μοναδικά κεφτεδάκια που θα σας ξετρελάνουν !!!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 φέτες λευκό ψωμί, κομματιασμένο
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1 κ.γ. δυόσμο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- ½ κιλό αρνίσιο κιμά
- 4 αβγά
- ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, μουλιάζουμε τα κομμάτια του ψωμιού και αφήνουμε στην άκρη.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι το κρεμμύδι να κοπεί καλά.
- Βάζουμε το μείγμα στο μπολ με το μουλιασμένο ψωμί, μαζί με τον κιμά και τα αβγά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Φτιάχνουμε κεφτέδες με το μείγμα του κιμά.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και περνάμε τους κεφτέδες σε αυτό, ώστε να καλυφθούν.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε τους κεφτέδες, αρκετούς κάθε φορά, και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου