ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφτέδες με ανάμεικτο κιμά

Μοναδικά κεφτεδάκια που θα σας ξετρελάνουν !!!








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 φέτες λευκό ψωμί, κομματιασμένο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ κιλό αρνίσιο κιμά
  • 4 αβγά
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Βάζουμε το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, μουλιάζουμε τα κομμάτια του ψωμιού και αφήνουμε στην άκρη.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι το κρεμμύδι να κοπεί καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα στο μπολ με το μουλιασμένο ψωμί, μαζί με τον κιμά και τα αβγά.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Φτιάχνουμε κεφτέδες με το μείγμα του κιμά.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και περνάμε τους κεφτέδες σε αυτό, ώστε να καλυφθούν.
  • Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε τους κεφτέδες, αρκετούς κάθε φορά, και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου