Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τα σάντουιτς
- 4 μπαγκέτες, κομμένες στη μέση
- 400 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
- 4 φύλλα μαρουλιού
- Κοτοσαλάτα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 340 γρ. κοτόπουλο, στήθος, ψημένο
- 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 80 γρ. σταφίδα μαύρη
- 15 γρ. κάρι, σκόνη
- 120 γρ. πράσινο μήλο, σε μικρά καρέ
- 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και την κοτοσαλάτα σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού της αρεσκείας μας. Για την κοτοσαλάταΖεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου