ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς Tονοσαλάτα με τζίντζερ και σόγια


Εύκολο σάντουιτς με τονοσαλάτα και σόγια για ένα ελαφρύ γεύμα.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : για 4 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


ΥλικάΓια την τονοσαλάτα
  • 140 γρ. τόνος από κονσέρβα, σουρωμένος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 3 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σάλτσα σόγιας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για το σάντουιτς
  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • Τονοσαλάτα
  • Ψωμί για σάντουιτς, της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Για την τονοσαλάτα
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά.
  • Σ' ένα μπολ τοποθετούμε τον τόνο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της τονοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
  • Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το σάντουιτς
  • Τοποθετούμε την τονοσαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού που μας αρέσει.

Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο
  • Το τζίντζερ προσθέτει μια νότα έκρηξης στον ουρανίσκο και η σόγια δημιουργεί μία αίσθηση τραγανού σταχιού. Ένα κρασί της ποικιλίας Riesling, ξηρό αλλά με λίγα υπολειμματικά σάκχαρα, θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη συνοδεία αυτού του σάντουιτς.
  • Σάντουιτς Tονοσαλάτα με τζίντζερ και σόγια

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου