Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : για 4 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
ΥλικάΓια την τονοσαλάτα
- 140 γρ. τόνος από κονσέρβα, σουρωμένος
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
- 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. μαγιονέζα
- 3 γρ. χυμός λάιμ
- 5 γρ. σάλτσα σόγιας
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι
Για το σάντουιτς
- 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
- Τονοσαλάτα
- Ψωμί για σάντουιτς, της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Για την τονοσαλάτα
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά.
- Σ' ένα μπολ τοποθετούμε τον τόνο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της τονοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
- Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Για το σάντουιτς
- Τοποθετούμε την τονοσαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού που μας αρέσει.
Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο
- Το τζίντζερ προσθέτει μια νότα έκρηξης στον ουρανίσκο και η σόγια δημιουργεί μία αίσθηση τραγανού σταχιού. Ένα κρασί της ποικιλίας Riesling, ξηρό αλλά με λίγα υπολειμματικά σάκχαρα, θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη συνοδεία αυτού του σάντουιτς.
- Σάντουιτς Tονοσαλάτα με τζίντζερ και σόγια
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου