Φτιάξτε σπιτική μαρμελάδα λεμονιού, μία συνταγή για τους λάτρεις των ξινών.
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κιλά λεμόνια
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα λεμόνια και ξύνουμε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη. Στύβουμε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
- Αφήνουμε τον πολτό για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε τη μαρμελάδα μας σε γυάλινα δοχεία.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου