Ένα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει.
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
- 3 κ.σ. σόγια σως
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο
- 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
- ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
- ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά)
- 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο
- ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου