ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιτό ρύζι με ανανά


Ένα γευστικό ρύζι στο τραπέζι σας που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο (προαιρετικά)
  • 2 φλ. ανανά, φρέσκο ή κονσέρβας, κομμένο
  • ½ φλ. ζαμπόν, κομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα

Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το τζίντζερ και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα wok. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά (προαιρετικά). Τα τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην μας κολλήσουν.
  • Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τον ανανά, το ζαμπόν, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα σόγιας. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου