ΜΕΝΟΥ

Pages

Παγωτό γρανίτα με Sangria και φρούτα

Μία γρανίτα ακατάλληλη για ανήλικους !









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη κόκκινη Sangria
  • 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη λευκή Sangria
  • ¼ φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. χυμό σταφυλιού

Για τη γρανίτα
  • 24 μικρά κυπελλάκια ή θήκες για παγωτίνια
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. κόκκινα σταφύλια
  • ½ φλ. πράσινα σταφύλια
  • ½ φλ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση
Για τη Sangria
  • Σε μία κανάτα, βάζουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία 2η κανάτα, βάζουμε το λευκό κρασί και το χυμό σταφυλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γρανίτα
  • Τοποθετούμε τα κυπελλάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ένα από αυτά.
  • Γεμίζουμε τα 12 κύπελλα με το κόκκινο μείγμα κρασιού και τα άλλα 12 με το λευκό μείγμα κρασιού.
  • Καλύπτουμε όλα τα ποτηράκια με πλαστική μεμβράνη.
  • Τοποθετούμε από ένα ξυλάκι για παγωτίνια, μέσα από τη πλαστική μεμβράνη, στο κέντρο σε κάθε κυπελλάκι.
  • Παγώνουμε τα κυπελλάκια για τουλάχιστον 4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε.


Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου