Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη κόκκινη Sangria
- 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 ¼ φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για τη λευκή Sangria
- ¼ φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. χυμό σταφυλιού
Για τη γρανίτα
- 24 μικρά κυπελλάκια ή θήκες για παγωτίνια
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλ. κόκκινα σταφύλια
- ½ φλ. πράσινα σταφύλια
- ½ φλ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Για τη Sangria
- Σε μία κανάτα, βάζουμε το κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία 2η κανάτα, βάζουμε το λευκό κρασί και το χυμό σταφυλιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γρανίτα
- Τοποθετούμε τα κυπελλάκια σε ένα ταψί και προσθέτουμε μερικά κομμάτια φρούτων σε κάθε ένα από αυτά.
- Γεμίζουμε τα 12 κύπελλα με το κόκκινο μείγμα κρασιού και τα άλλα 12 με το λευκό μείγμα κρασιού.
- Καλύπτουμε όλα τα ποτηράκια με πλαστική μεμβράνη.
- Τοποθετούμε από ένα ξυλάκι για παγωτίνια, μέσα από τη πλαστική μεμβράνη, στο κέντρο σε κάθε κυπελλάκι.
- Παγώνουμε τα κυπελλάκια για τουλάχιστον 4 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου