ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με πέστο ρόκας και γαρίδες

Ένα μοναδικό ριζότο που θα σας ξετρελάνει.










Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το πέστο
  • 2 φλ. ρόκα
  • ½ φλ. φύλλα μαϊντανού
  • ¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • ½ φλ. ελαιόλαδο

Για το ριζότο
  • 1 φλ. καστανό ρύζι για ριζότο, parboiled 10΄
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 2 ½φλ. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για το πέστο
  • Βάζουμε τη ρόκα, τα φύλλα μαϊντανού, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
Για το ριζότο
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, συνδυάζουμε το καστανό ρύζι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το ζωμό κότας σε αρκετές δόσεις, ανακατεύοντας συχνά το καστανό ρύζι.
  • Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 10 λεπτά.
  • Σοτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροζ και να κατσαρώσουν οι ουρές τους, για 3 έως 5 λεπτά.
  • Για να σερβίρουμε, βάζουμε το ριζότο στο κέντρο του πιάτου, προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και στην κορυφή τις γαρίδες.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου