Ένα μοναδικό ριζότο που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
Για το πέστο
Για το ριζότο
Εκτέλεση
Για το πέστο
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το πέστο
- 2 φλ. ρόκα
- ½ φλ. φύλλα μαϊντανού
- ¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- ½ φλ. λευκό κρασί
- ½ φλ. ελαιόλαδο
Για το ριζότο
- 1 φλ. καστανό ρύζι για ριζότο, parboiled 10΄
- 15 γρ. βούτυρο
- 2 ½φλ. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 500 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το πέστο
- Βάζουμε τη ρόκα, τα φύλλα μαϊντανού, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, συνδυάζουμε το καστανό ρύζι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ζωμό κότας σε αρκετές δόσεις, ανακατεύοντας συχνά το καστανό ρύζι.
- Μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 10 λεπτά.
- Σοτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροζ και να κατσαρώσουν οι ουρές τους, για 3 έως 5 λεπτά.
- Για να σερβίρουμε, βάζουμε το ριζότο στο κέντρο του πιάτου, προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και στην κορυφή τις γαρίδες.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου