ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρακάς με μανέστρα στην κατσαρόλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Αρακάς μαγειρεμένος με μα(ν)εστρία

Συστατικά
  • 600 γρ. αρακάς φρέσκος (θα χρειαστεί να αγοράσουμε περίπου 1 - 1,2 κιλά αρακά στο λοβό του), καθαρισμένος, ή 600 γρ. κατεψυγμένος
  • 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 6 - 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. 
  • Ρίχνουμε και τον αρακά με τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε και το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  • Προσθέτουμε 400 ml νερό, την ντομάτα, το βασιλικό (ή το δυόσμο), το μισό άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι και ο αρακάς και να «δέσει» η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. 
  • Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας
  • Ενα δροσερό, τραγανό κρασί, π.χ. Sauvignon Blanc ή Μαλαγουζιά.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου