ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτοσαλάτα με κάρι και σταφίδες

Μία φανταστική κοτοσαλάτα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο.
  • Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
  • Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο
  • Γεύση που χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και αγκαλιάζει τη σταθερή γεύση του κοτόπουλου. Το κάρυ, η μαύρη σταφίδα, η μουστάρδα Ντιζόν, η μαγιονέζα, τα κρεμμύδια και το σέλερι δημιουργούν μια γλυκιά γήινη γεύση που ταιριάζει με μία μπύρα σε στυλ Strong Ale.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου