ΜΕΝΟΥ

Pages

Λευκή πίτσα με τρία τυριά και σπανάκι



Μία διαφορετική πίτσα που θα σας ενθουσιάσει.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, διαιρούμενο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 6 φλ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 φλ. τυρί ρικότα
  • 55 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο (περίπου 1/2 κούπα)
  • 55 γρ. πεκορίνο, τριμμένο (περίπου 1/2 κούπα)
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ώστε να «έρθει» σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Τοποθετούμε το ταψί, στο οποίο θα ψήσουμε την πίτσα μας, στο φούρνο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 260C.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο με τις φέτες σκόρδου, για να ψηθούν για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε 6 φλ. σπανάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τα τυριά, το γάλα και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και «χαρακώνουμε» όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα τυριού.
  • Ψήνουμε στους 260C για 10 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσή και τα τυριά να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τοποθετούμε στην κορυφή της με σπανάκι και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και με ένα πινέλο, βουρτσίζουμε την εξωτερική κρούστα με το υπόλοιπο λάδι.
  • Κόβουμε σε 6 μεγάλα κομμάτια.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου