Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκια ζύμη για πίτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, διαιρούμενο
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 6 φλ. φρέσκο σπανάκι
- 1 φλ. τυρί ρικότα
- 55 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο (περίπου 1/2 κούπα)
- 55 γρ. πεκορίνο, τριμμένο (περίπου 1/2 κούπα)
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ώστε να «έρθει» σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
- Τοποθετούμε το ταψί, στο οποίο θα ψήσουμε την πίτσα μας, στο φούρνο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 260C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο με τις φέτες σκόρδου, για να ψηθούν για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε 6 φλ. σπανάκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε τα τυριά, το γάλα και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και «χαρακώνουμε» όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
- Αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα τυριού.
- Ψήνουμε στους 260C για 10 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσή και τα τυριά να ροδίσουν ελαφρά.
- Τοποθετούμε στην κορυφή της με σπανάκι και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και με ένα πινέλο, βουρτσίζουμε την εξωτερική κρούστα με το υπόλοιπο λάδι.
- Κόβουμε σε 6 μεγάλα κομμάτια.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου