ΜΕΝΟΥ

Pages

Μάνγκο-φράουλα κράμπλ


Ένα ελαφρύ επιδόρπιο όλο γεύση









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 6 - 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά

Για τη γέμιση
  • 3 μεγάλα μάνγκο, χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 2 φλ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε 4 κομμάτια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • Λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ κανέλα
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • 10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους αφού έχουν μαλακώσει ελαφρώς

Εκτέλεση
Για τη γέμιση
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το μάνγκο τις φράουλες τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το καλαμποκάλευρο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψί.

Για την επικάλυψη
  • Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα πιρούνι, ή με μπλέντερ ζύμης, μέχρι το μείγμα να γίνει μια σειρά από μάζες στο μέγεθος του αρακά.
  • Τοποθετούμε την επικάλυψη πάνω από το μείγμα φρούτων μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επικάλυψη μας.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά προτού το σερβίρισμα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου