Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 6 - 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 3 μεγάλα μάνγκο, χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένα και κομμένα
- 2 φλ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε 4 κομμάτια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- Λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
- 1 ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ κ.γ κανέλα
- ¼ κ.γ αλάτι
- 10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους αφού έχουν μαλακώσει ελαφρώς
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το μάνγκο τις φράουλες τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το καλαμποκάλευρο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψί.
Για την επικάλυψη
- Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα πιρούνι, ή με μπλέντερ ζύμης, μέχρι το μείγμα να γίνει μια σειρά από μάζες στο μέγεθος του αρακά.
- Τοποθετούμε την επικάλυψη πάνω από το μείγμα φρούτων μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επικάλυψη μας.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά προτού το σερβίρισμα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου