Η ινδική σάλτσα με κόκκινο κάρι και ο σολομός παντρεύονται σε ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο σάντουιτς.
Υλικά
Εκτέλεση
Συμβουλή
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φιλέτα σολομού (περίπου 200 γρ. το ένα)
- 150 γρ. έτοιμη σάλτσα Tikka Masala* (κόκκινου κάρι)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- λίγα φύλλα μαϊντανού
- χυμός λεμονιού
- αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες ή φύλλα πράσινης σαλάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φιλέτα σολομού σε 4 κομμάτια, τα αλείφουμε με τη σάλτσα κόκκινου κάρι και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια σολομού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
- Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για μπέργκερ, ανοιγμένα στα δύο, σε τοστιέρα ή στο γκριλ, και μοιράζουμε τα φιλέτα σολομού στα «κάτω» ψωμάκια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, λίγα φύλλα μαϊντανού, περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αν θέλουμε αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες ή φύλλα πράσινης σαλάτας και σκεπάζουμε με το επάνω μέρος του ψωμιού.
Συμβουλή
- Αν δεν βρούμε έτοιμη σάλτσα Tikka Masala, την αντικαθιστούμε με ένα μείγμα που φτιάχνουμε ανακατεύοντας τα εξής: 1 κουτ. σούπας πελτέ, 2 κουτ. σούπας σόγια σος, 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κάρι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 3 - 4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου