ΜΕΝΟΥ

Pages

Φλογέρες με σπαράγγια και προσούτο


Ένα συνοδευτικό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 85 γρ. προσούτο, κομμένο σε 30 σε μεγάλες φέτες
  • 30 σπαράγγια, κομμένα
  • 10 φύλλα ζύμης
  • Σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
  • Τυλίγουμε μία λωρίδα προσούτο γύρω από κάθε σπαράγγι.
  • Τοποθετούμε το κάθε φύλλο ζύμης σε μια επιφάνεια (καλύπτουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να μην μας ξεραθούν) και το ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρέματος.
  • Κόβουμε σταυρωτά στα 3, ώστε να σχηματιστούν ορθογώνια.
  • Τοποθετούμε 1 λωρίδα σπαράγγια κατά τα μήκος της ζύμης και τυλίγουμε ρολαριστά.
  • Τοποθετούμε τις φλογέρες στο ταψί και ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα και ψήνουμε στους 220C για 10 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να είναι χρυσαφί και τραγανό.
  • Σερβίρουμε τις φλογέρες όσο είναι ζεστές.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου