Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 85 γρ. προσούτο, κομμένο σε 30 σε μεγάλες φέτες
- 30 σπαράγγια, κομμένα
- 10 φύλλα ζύμης
- Σπρέι μαγειρικής
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
- Τυλίγουμε μία λωρίδα προσούτο γύρω από κάθε σπαράγγι.
- Τοποθετούμε το κάθε φύλλο ζύμης σε μια επιφάνεια (καλύπτουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να μην μας ξεραθούν) και το ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρέματος.
- Κόβουμε σταυρωτά στα 3, ώστε να σχηματιστούν ορθογώνια.
- Τοποθετούμε 1 λωρίδα σπαράγγια κατά τα μήκος της ζύμης και τυλίγουμε ρολαριστά.
- Τοποθετούμε τις φλογέρες στο ταψί και ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα και ψήνουμε στους 220C για 10 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να είναι χρυσαφί και τραγανό.
- Σερβίρουμε τις φλογέρες όσο είναι ζεστές.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου