Συνταγή : Νίκη Μηταρέα.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 24 ώρες, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. μπούτι αρνίσιο (ξεκοκαλισμένο, σε μικρά κομμάτια)
Για τη μαρινάτα
- 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σπασμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Σαλάτα ταμπούλι
- 1/4 φλιτζανιού πλιγούρι ψιλό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας φέτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα μέσα σε πυρέξ και βυθίζουμε το κρέας μέσα της. Καλύπτουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ημέρα να μαριναριστεί. Βγάζουμε από το ψυγείο το πυρέξ και στη συνέχεια περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε σιδερένια καλαμάκια. Τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από τη φέτα και τα φιστίκια Αιγίνης, που τα προσθέτουμε στο τέλος. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σαλάτα ταμπούλι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου