ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουγκιά με φύλλο κρούστας & χορταρικά

Μοναδικά πουγκιά χορταρικών που θα σας ξετρελάνουν.











Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας κομμένα σταυρωτά στα 4
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη γέμιση
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το σπανάκι σε λεκάνη, το αλατίζουμε ελαφρώς και το τρίβουμε με τα χέρια, ώστε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα κομμάτια φύλλου ανά δύο, βουτυρώνοντας το καθένα καλά. 
  • Μοιράζουμε τη γέμιση βάζοντάς τη στο κέντρο του φύλλου. Κλείνουμε τα φύλλα γύρω από τη γέμιση σχηματίζοντας ένα πουγκί, το οποίο στερεώνουμε με σπάγκο κουζίνας. Τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί τα πουγκιά. Βουτυρώνουμε ελαφρώς κι από πάνω και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου