ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο γαρίδες σαγανάκι


Μοναδική πρόταση του Γιάννη Λουκάκου για να φτιάξετε ένα φανταστικό ριζότο.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


ΥλικάΓια το ριζότο
  • 1.2 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 50 γρ. ούζο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 50 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τις γαρίδες
  • 4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση
Για το ριζότο
  • Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. 
  • Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα, την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά.
  • Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες. 

Για τις γαρίδες
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου