Μοναδικές μπρουσκέτες που θα σας ξετρελάνουν.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 300 γρ κατσικίσιο τυρί
- 10 λεπτές φέτες προσούτο
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- 10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν.
- Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου