ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο

Μοναδικές μπρουσκέτες που θα σας ξετρελάνουν.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 300 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 10 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  • Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν.
  • Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου.

 Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου