Ένα φανταστικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 σκελίδες σκόρδο, μη αποφλοιωμένες
- 1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1/3 φλ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Τυλίγουμε τις σκελίδες σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στο ταψί, στο κέντρο του φούρνου. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 20 έως 25 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το βαλσαμικό με 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα τοποθετούμε στη σχάρα με τους βλαστούς προς τα πάνω, για 3-4 λεπτά. Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 3 έως 4 λεπτά.
- Τα μεταφέρουμε στο ταψί (που έχουμε το σκόρδο) και τα βάζουμε στο φούρνο. Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι τρυφερά, για ακόμα 12 έως 15 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Αφαιρούμε το σκόρδο από το φούρνο. Το πιέζουμε προς τα έξω για να αφαιρεθεί η φλούδα.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου