ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιτάρια στη σχάρα με σάλτσα βαλσάμικου

Ένα φανταστικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 σκελίδες σκόρδο, μη αποφλοιωμένες
  • 1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1/3 φλ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Τυλίγουμε τις σκελίδες σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στο ταψί, στο κέντρο του φούρνου. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 20 έως 25 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το βαλσαμικό με 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα μανιτάρια με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα τοποθετούμε στη σχάρα με τους βλαστούς προς τα πάνω, για 3-4 λεπτά. Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 3 έως 4 λεπτά.
  • Τα μεταφέρουμε στο ταψί (που έχουμε το σκόρδο) και τα βάζουμε στο φούρνο. Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι τρυφερά, για ακόμα 12 έως 15 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο από το φούρνο. Το πιέζουμε προς τα έξω για να αφαιρεθεί η φλούδα.
  • Σερβίρουμε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου