ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι με κοτόπουλο και πιπεριές

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χοντρό πιλάφι
  • Τα συκωτάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
  • 6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
  • 5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μικρό κοτόπουλο κομμένο κομμάτια
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε και το κοτόπουλο, αφού το αλατοπιπερώσετε καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.
  • Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει για 30 περίπου λεπτά.
  • Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει, μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία και με το καπάκι για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο αλλά αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νεράκι.
  • Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βάζετε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάζεται τους χυμούς του, το πιλάφι και τα συκωτάκια.
  • Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά.
  • Όταν απορροφηθεί αυτό, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το πιλάφι και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
  • Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
  • Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, βάζετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε.
  • Δοκιμάστε τη συνταγή με σπιτικό ζωμό κοτόπουλου για περισσότερη γεύση.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου