Μία φανταστική πρόταση για να φτιάξετε Ελληνική πίτσα.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα
- 4 ντοματάκια, κομμένα στα 4
- 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 115 γρ. φέτα Χωριό
- 30 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση (1/3 φλ.)
- ¼ φλ. φύλλα βασιλικού
- πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τη χρησιμοποιήσουμε.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια ντομάτας σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και τις σκεπάζουμε με επιπλέον απορροφητικό χαρτί, για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το ταψί στους 260C.
- Συνδυάζουμε τις ντομάτες, 2 κ.σ. λάδι και το σκόρδο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη, δημιουργώντας έναν κύκλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την χαράζουμε με ένα πιρούνι.
- Αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και προσθέτουμε πάνω σε αυτή το μείγμα ντομάτας.
- Λιώνουμε το τυρί και πασπαλίζουμε με αυτό την πίτσα.
- Ψήνουμε στους 260C για 19 λεπτά ή μέχρι το τυρί να αρχίσει να ροδίζει.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε στη πίτσα μας τις ελιές και το βασιλικό.
- Αλείφουμε την κρούστα με το υπόλοιπο λάδι και κόβουμε σε 6 μεγάλα κομμάτια.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου