ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα ελληνική με φέτα και ελιές

Μία φανταστική πρόταση για να φτιάξετε Ελληνική πίτσα.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για  6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 4 ντοματάκια, κομμένα στα 4
  • 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 115 γρ. φέτα Χωριό
  • 30 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση (1/3 φλ.)
  • ¼ φλ. φύλλα βασιλικού
  • πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια ντομάτας σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και τις σκεπάζουμε με επιπλέον απορροφητικό χαρτί, για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το ταψί στους 260C.
  • Συνδυάζουμε τις ντομάτες, 2 κ.σ. λάδι και το σκόρδο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη, δημιουργώντας έναν κύκλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την χαράζουμε με ένα πιρούνι.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και προσθέτουμε πάνω σε αυτή το μείγμα ντομάτας.
  • Λιώνουμε το τυρί και πασπαλίζουμε με αυτό την πίτσα.
  • Ψήνουμε στους 260C για 19 λεπτά ή μέχρι το τυρί να αρχίσει να ροδίζει.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε στη πίτσα μας τις ελιές και το βασιλικό.
  • Αλείφουμε την κρούστα με το υπόλοιπο λάδι και κόβουμε σε 6 μεγάλα κομμάτια.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου