ΜΕΝΟΥ

Pages

Σφυρίδα στο φούρνο


Φρέσκια σφυρίδα στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο πλούσιος συνδυασμός σε γεύση και θρεπτική αξία σε Ω 3 -6






Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φιλέτα σφυρίδα ή φαγκρί
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 7 δαμάσκηνα
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου