Η αυθεντική καρμπονάρα
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 150 γρ. παντσέτα ή μπέικον, ψιλοκομμένα
- 4 αβγά
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Βάζουμε μπόλικο και καλά αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασμού. Παράλληλα με το βράσιμο των ζυμαρικών βάζουμε το βούτυρο μαζί με την παντσέτα και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει η παντσέτα βαθύ ρόδινο χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο και το πετάμε.
- Βάζουμε σε μπολ το τυρί και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το μισό νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο τηγάνι με την παντσέτα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε ξανά.
- Σερβίρουμε σε τέσσερα πιάτα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου