Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. πένες
- 300 γρ. μελιτζάνες
- 300 γρ. πιπεριές κόκκινες και πράσινες
- 100 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 8-10 μανιτάρια ολόκληρα
- 400 γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού φρέσκου
- 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου φρέσκου
- ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις ψήνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε μερικές λωρίδες από τη φλούδα κάθε μελιτζάνας και τις κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε γάστρα και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τον μισό βασιλικό και δυόσμο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα, τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα με τη σάλτσα των λαχανικών.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη φέτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια αρωματικών.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου