ΜΕΝΟΥ

Pages

Πένες με τυρί και ραγού λαχανικών στη γάστρα


Ζυμαρικά στη γάστρα, μία φανταστική συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση
Μερίδες :  για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. πένες
  • 300 γρ. μελιτζάνες
  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες και πράσινες
  • 100 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 8-10 μανιτάρια ολόκληρα
  • 400 γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού φρέσκου
  • 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου φρέσκου
  • ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις ψήνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε μερικές λωρίδες από τη φλούδα κάθε μελιτζάνας και τις κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε γάστρα και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τον μισό βασιλικό και δυόσμο. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα, τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Βράζουμε τα ζυμαρικά, σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα με τη σάλτσα των λαχανικών. 
  • Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη φέτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια αρωματικών.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου