Ώρα για τάρτα, φτιάξτε εύκολα μία γευστική τάρτα για τους φίλους σας.
Υλικά
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 35΄- 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτα ή ζύμη κουρού
Για την γέμιση
- 200 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
- 3 αβγά
- 100 γρ. γιαούρτι
- 10 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- 300 γρ. ντοματίνια χρωματιστά κομμένα στη μέση
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε μέσα το φύλλο της ζύμης.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα τυριά με το γιαούρτι και τα αβγά. Προσθέτουμε τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και ψήνουμε την τάρτα για 30-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε την τάρτα, αφού πρώτα τη γαρνίρουμε με τα χρωματιστά ντοματίνια και ένα πέστο μαϊντανού, το οποίο φτιάχνουμε δουλεύοντας στο μπλέντερ το λάδι με τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου