¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου & Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 1 βράδυ, Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το πρώτο μπάρμπεκιου του καλοκαιριού
Συστατικά
- 3 βουβαλίσιες μπριζόλες*, πάχους περίπου 2,5 εκ. και βάρους περίπου 500 γρ. (το βουβαλίσιο κρέας έχει λιγότερο λίπος από το μοσχάρι και βαθιά, μεστή γεύση που θυμίζει βοδινό - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μοσχαρίσιο Τ bone)
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 100 ml ξηρό λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 20 κορόμηλα, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι, πολτοποιημένα σε πολυκόφτη
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη, καστανή
- 250 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 3 κουτ. γλυκού θρούμπι ξερό, τριμμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρασί, το θυμάρι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Βυθίζουμε τις μπριζόλες, φροντίζοντας να καλύπτονται από τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 βράδυ.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε τις μπριζόλες για 1 ώρα να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
- Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για 10 - 12 λεπτά από την κάθε πλευρά, με τακτικά γυρίσματα.
- Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε τη σχάρα. Τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και στερεώνουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να στάζουν μέσα τα λίπη.
- Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά από κάθε πλευρά, για μέτρια ψημένες. Αυξομειώνουμε ανάλογα το χρόνο.
Σάλτσα
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον πολτό κορόμηλου για περίπου 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σκορπίζουμε το θρούμπι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με τη σάλτσα και με πατάτες φούρνου.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου