ΜΕΝΟΥ

Pages

Βουβαλίσιεs μπριζόλεs με σάλτσα κορόμηλου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νίκη Τρέσσου & Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 1 βράδυ, Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Το πρώτο μπάρμπεκιου του καλοκαιριού

Συστατικά
  • 3 βουβαλίσιες μπριζόλες*, πάχους περίπου 2,5 εκ. και βάρους περίπου 500 γρ. (το βουβαλίσιο κρέας έχει λιγότερο λίπος από το μοσχάρι και βαθιά, μεστή γεύση που θυμίζει βοδινό - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μοσχαρίσιο Τ bone)
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 100 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα
  • 20 κορόμηλα, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσι, πολτοποιημένα σε πολυκόφτη
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη, καστανή
  • 250 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. γλυκού θρούμπι ξερό, τριμμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρασί, το θυμάρι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. 
  • Βυθίζουμε τις μπριζόλες, φροντίζοντας να καλύπτονται από τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 βράδυ.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε τις μπριζόλες για 1 ώρα να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. 
  • Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για 10 - 12 λεπτά από την κάθε πλευρά, με τακτικά γυρίσματα.
  • Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε τη σχάρα. Τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και στερεώνουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να στάζουν μέσα τα λίπη. 
  • Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά από κάθε πλευρά, για μέτρια ψημένες. Αυξομειώνουμε ανάλογα το χρόνο.

Σάλτσα
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον πολτό κορόμηλου για περίπου 2 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. 
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Σκορπίζουμε το θρούμπι και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με τη σάλτσα και με πατάτες φούρνου.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου