Ένα ελαφρύ πιάτο που συνδυάζει λίγες θερμίδες με μπόλικη απόλαυση!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.argiro.gr
Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 9΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. τσαγ. κουκουνάρι
- 1/4 φλ. τσαγ. αμύγδαλα
- 1/2 φλ. τσαγ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκ. σκόρδο
- 2/3 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κατ' αρχάς, βάζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
- Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.
Πηγή - www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου