ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι µε πέστο βασιλικού

Ένα ελαφρύ πιάτο που συνδυάζει λίγες θερμίδες με μπόλικη απόλαυση!








Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 9΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγ. κουκουνάρι
  • 1/4 φλ. τσαγ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. τσαγ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2/3 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κατ' αρχάς, βάζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
  • Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.

Πηγή - www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου