ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες με λουκάνικο σε κόκκινο κρασί

Μία Ισπανική συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή :  Μime.Com
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρέας αρνίσιο και χοιρινό (λαιμό ή ωμοπλάτη) σε μεγάλα κομμάτια
  • 750 ml κρασί κόκκινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κομμάτια
  • 250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ή chorizo σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Zεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα το μισό λάδι και, μόλις «κάψει», προσθέτουμε τις πατάτες. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, για 7 περίπου λεπτά. Bγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και προθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 3 περίπου λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπαχάρι, την πιπεριά, το μπούκοβο, την πάπρικα, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λουκάνικο και το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  • Βάζουμε τις πατάτες πάλι στην κατσαρόλα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου