Μία Ισπανική συνταγή στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Μime.Com
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρέας αρνίσιο και χοιρινό (λαιμό ή ωμοπλάτη) σε μεγάλα κομμάτια
- 750 ml κρασί κόκκινο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- 1 πιπεριά πράσινη σε κομμάτια
- 250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ή chorizo σε μεγάλα κομμάτια
- 3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Zεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα το μισό λάδι και, μόλις «κάψει», προσθέτουμε τις πατάτες. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, για 7 περίπου λεπτά. Bγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και προθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 3 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπαχάρι, την πιπεριά, το μπούκοβο, την πάπρικα, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λουκάνικο και το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Βάζουμε τις πατάτες πάλι στην κατσαρόλα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου