Δεν είναι να απορεί κανείς που τα παιδιά τρελαίνονται με το σνίτσελ. Ειδικά μετά το παιχνίδι δε τρώγεται... καταπίνεται!
Υλικά
Εκτέλεση
Συνοδεύουμε με
Στο ποτήρι μας
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Μανώλης Ασλανόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Μαγείρεμα περίπου 16΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε 8 λεπτές φέτες (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τις χτυπήσει καλά για να είναι περίπου 1 εκ. στο πάχος, ώστε κατά το ψήσιμο να παραμείνουν ζουμερές μέσα, αλλά τραγανές εξωτερικά)
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο ή ξερό θυμάρι
- 60 ml παρθένο ελαιόλαδο
- 2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
- 30 ml γάλα
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις φέτες κρέατος σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε τρία ξεχωριστά πιάτα τα υλικά για το πανάρισμα: στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο τα 70 γρ. από την παρμεζάνα.
- Περνάμε μία-μία τις φέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αυγών και γάλακτος και τέλος από την παρμεζάνα.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 εκ. από τον πάτο του ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε τα σνίτσελ σε δόσεις (ανάλογα με το πόσες χωράνε άνετα στο τηγάνι σας, χωρίς να τις στριμώξετε). Τηγανίζουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Είναι σημαντικό η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν τα σνίτσελ και καούν απέξω.
Συνοδεύουμε με
- ντοματοσαλάτα και πατάτες τηγανητές για τα παιδιά.
Στο ποτήρι μας
- Τα τηγανητά πιάτα αναζητούν οξύτητα για να ισορροπήσουν τη λιπαρότητα. Ενα Ξινόμαυρο στην ερυθρή ή ροζέ εκδοχή του θα ήταν ό,τι πρέπει.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου