ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάνα

Δεν είναι να απορεί κανείς που τα παιδιά τρελαίνονται με το σνίτσελ. Ειδικά μετά το παιχνίδι δε τρώγεται... καταπίνεται!







Συνταγή : Μανώλης Ασλανόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Μαγείρεμα περίπου 16΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε 8 λεπτές φέτες (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τις χτυπήσει καλά για να είναι περίπου 1 εκ. στο πάχος, ώστε κατά το ψήσιμο να παραμείνουν ζουμερές μέσα, αλλά τραγανές εξωτερικά)
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 60 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 30 ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε τις φέτες κρέατος σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν για 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε τρία ξεχωριστά πιάτα τα υλικά για το πανάρισμα: στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο τα 70 γρ. από την παρμεζάνα.
  • Περνάμε μία-μία τις φέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αυγών και γάλακτος και τέλος από την παρμεζάνα.
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 εκ. από τον πάτο του ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε τα σνίτσελ σε δόσεις (ανάλογα με το πόσες χωράνε άνετα στο τηγάνι σας, χωρίς να τις στριμώξετε). Τηγανίζουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Είναι σημαντικό η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν τα σνίτσελ και καούν απέξω.

Συνοδεύουμε με
  • ντοματοσαλάτα και πατάτες τηγανητές για τα παιδιά.

Στο ποτήρι μας
  • Τα τηγανητά πιάτα αναζητούν οξύτητα για να ισορροπήσουν τη λιπαρότητα. Ενα Ξινόμαυρο στην ερυθρή ή ροζέ εκδοχή του θα ήταν ό,τι πρέπει.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου