Μία φανταστική ομελέτα για το μεσημεριανό σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 2 κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ελαφρώς αλατισμένα και καλά στυμμένα με τα χέρια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τον κόλιανδρο, το αλεύρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανάβουμε το γκριλ για να ζεσταθεί καλά.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, χωρίς λάδι, και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει το μείγμα. Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 - 5 λεπτά, μέχρι η κάτω πλευρά να πήξει και να ροδίσει. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας την ομελέτα προσεκτικά με μια σπάτουλα.
- Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο 2 - 3 φορές και το βάζουμε στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει. Εναλλακτικά, γυρνάμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου