Τα αρωματικά λάδια μπορούν να φτιαχτούν πολύ εύκολα, ενώ συνάμα προσδίδουν διακριτικά και ενδιαφέροντα αρώματα στο φαγητό μας.
Για να φτιάξουμε αρωματικό λάδι, το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ποιοτικό ελαιόλαδο.
Τα υπόλοιπα υλικά μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός των παρακάτω:
Εκτέλεση
Προσθέτουμε τα υλικά που θέλουμε στο λάδι.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 50°C - 60°C, για όση ώρα χρειάζεται, ώστε να αρωματιστεί καλά το λάδι.
Σουρώνουμε, προσέχοντας να αφήσουμε εκτός οποιαδήποτε υγρασία ή υπολείμματα στερεών υπάρχουν στο κάτω μέρος του σκεύους.
Το λάδι που θα συλλέξουμε πρέπει να μην περιέχει καθόλου άλλα στοιχεία, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό διάστημα.
Διατηρούμε αεροστεγώς σε σκιερό μέρος και σε σκεύος που δεν το διαπερνά το φως.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Για να φτιάξουμε αρωματικό λάδι, το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ποιοτικό ελαιόλαδο.
Τα υπόλοιπα υλικά μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός των παρακάτω:
- Μπαχαρικά, όπως πιπέρια, κόλιανδρος, κάρι, αστεροειδής γλυκάνισος κ.λπ.
- Βότανα, όπως θυμάρι, δεντρολίβανο, θρούμπι, φασκόμηλο κ.λπ.
- Ξύσμα εσπεριδοειδών, όπως πορτοκάλι, λεμόνι, λάιμ κ.λπ.
- Αρωματικά, όπως σκόρδο, τζίντζερ, λέμον γκρας κ.λπ.
- Αρωματικά λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση, όπως γλυκές πιπεριές κ.λπ.
Εκτέλεση
Προσθέτουμε τα υλικά που θέλουμε στο λάδι.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, γύρω στους 50°C - 60°C, για όση ώρα χρειάζεται, ώστε να αρωματιστεί καλά το λάδι.
Σουρώνουμε, προσέχοντας να αφήσουμε εκτός οποιαδήποτε υγρασία ή υπολείμματα στερεών υπάρχουν στο κάτω μέρος του σκεύους.
Το λάδι που θα συλλέξουμε πρέπει να μην περιέχει καθόλου άλλα στοιχεία, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό διάστημα.
Διατηρούμε αεροστεγώς σε σκιερό μέρος και σε σκεύος που δεν το διαπερνά το φως.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου